Steeds meer Vlaamse wegen in slechte staat

12/01/12 om 16:54 - Bijgewerkt om 16:54

Er blijven steeds meer Vlaamse snelwegen in slechte staat bijkomen. Vooral in Antwerpen en West-Vlaanderen ligt het wegdek er belabberd bij.

Steeds meer Vlaamse wegen in slechte staat

© Belga

Het aantal snelwegen dat in zeer slechte staat verkeert, is gestegen tot 14,1 procent. Dat blijkt uit het rapport over de toestand van ons wegennet, dat minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) voorstelde in de Commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement.

De minister heeft naar eigen zeggen een dubbel gevoel bij het rapport. Enerzijds is het aantal snelwegen in slechte staat gestegen, maar ook het aantal wegen in goede staat ging omhoog, tot 53,1 procent. Het is de eerste keer sinds 2004 dat meer dan de helft van de autostrades in goede staat verkeert.

Naar provincies uitgesplitst zijn Antwerpen en West-Vlaanderen er het slechtst aan toe, met meer dan 17 procent snelwegkilometers in zeer slechte staat. De minister waarschuwde in de commissie dat het nog lang niet gedaan is met de grote hoeveelheid wegenwerken. "Dit jaar worden bijna twee keer zo veel snelwegen aangepakt als in 2011", aldus Crevits. "Het zal daarbij vooral om langere werven gaan". Om de onderhoudsachterstand op de Vlaamse snelwegen, zoals gepland, tegen 2015 weg te werken is 232 miljoen euro nodig. (Belga/INM)

Onze partners