'Spoorstaking op 11 december'

23/11/14 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:29

Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) legt op donderdag 11 december voor 24 uur het werk neer voor "een eerste nationale werkonderbreking". Dat meldt de vakbond zondag.

'Spoorstaking op 11 december'

© Reuters

De staking start op 11 december om 03.00 uur 's ochtends en eindigt op vrijdag 12 december om 03.00 uur. De vakbond hekelt onder meer 'het gebrek aan samenhang van het premiesysteem voor treinbestuurders bij de NMBS'.

Ook wil de bond dat 'de loopbaan van treinbestuurder en van het personeel instructie tractie herwaardeerd zou worden qua evolutie van graden en barema's'. "Sinds begin september proberen wij me de directie van de NMBS te onderhandelen om aan deze onrechtmatige situatie een verbetering te brengen. Vandaag moeten wij ons voor de feiten buigen: wij hebben tegen een muur gesproken en onze vragen hebben tegen een duidelijke en categorieke "neen" vanwege de directie van de NMBS gestoten. De directie heeft simpel en eenvoudig de zeer gegronde eisen van de treinbestuurders verworpen", luidt het in een persbericht. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners