Sleutelen aan fiscaal voordeel bedrijfswagens kan, maar eerst nettoloon omhoog

04/10/15 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:33

Voor vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) kan worden geraakt aan het fiscale voordeel van bedrijfswagens, maar dan moet eerst het nettoloon omhoog.

Sleutelen aan fiscaal voordeel bedrijfswagens kan, maar eerst nettoloon omhoog

Alexander De Croo © Belga Image

De bedrijfswagens zijn in ons land een deel van de verloning. "Is het logisch dat je mensen meer met geld betaalt dan met auto's? Natuurlijk", stelde De Croo in De Zevende Dag (Eén) . Hij haalde daarbij de ambitie aan van de federale regering om mensen die werken, netto meer te laten overhouden. "Als we daar stappen in verder gaan zetten en dus meer in geld gaan verlonen, dan lijkt het me logisch dat we het minder gaan doen met auto's." Toch waarschuwt De Croo dat het in die volgorde moet gebeuren: "Eerst de mensen meer netto geven en dan het systeem veranderen."

De vicepremier omschrijft de federale ploeg als een regering die maatregelen voor de lange termijn neemt, zoals de pensioenhervorming en de hervorming van de ziekenhuisfinanciering. "Wij zaaien en er zijn een aantal kiemen die al uitkomen", aldus De Croo, die tegelijkertijd benadrukt dat een aantal maatregelen hun tijd zullen nemen.

Fiscaliteit

Ook meent de Open VLD'er dat de regering-Michel werk maakt van de vereenvoudiging van ons ingewikkelde fiscaal systeem. "Het is een illusie te denken dat je dat met een vingerknip kan oplossen", luidt het evenwel.

De Croo liet ook verstaan dat er binnen de regering geen grote discussie bestaat over de verlaging van de lasten in de non-profit. De enige discussie draait nog rond de verhouding tussen profit en non-profit, aldus De Croo, "maar daar raken we wel uit". (Belga/TE)

Onze partners