RTBF op het matje voor amusementsprogramma met Elio Di Rupo

14/01/14 om 21:04 - Bijgewerkt om 21:04

De regulator voor de media heeft in een spoedprocedure de RTBF op het matje geroepen nadat de zender een amusementsprogramma met premier Elio Di Rupo uitzond.

RTBF op het matje voor amusementsprogramma met Elio Di Rupo

Premier Elio Di Rupo © Belga

De regulator voor de Franstalige audiovisuele media CSA heeft algemeen bestuurder Jean-Paul Philippot van de RTBF geconvoceerd naar aanleiding van de veelbesproken uitzending van het amusementsprogramma Sans Chichis met premier Elio Di Rupo. Dat heeft de regulator meegedeeld.

"De eerste vicevoorzitter van de CSA, Pierre Houtmans, heeft besloten om grieven over te maken aan de RTBF op basis van artikel 162 van het SMA-decreet in het kader van de uitzending van Sans Chichis van 9 januari", zo staat in de mededeling.

Spoedprocedure

De regulator deed beroep op een spoedprocedure, die haar de bevoegdheid verleent om iemand te convoceren indien de raad feiten vermoedt die mogelijk een schending inhouden van decreten over de audiovisuele sector in de Franse gemeenschap, van het beheerscontract van de RTBF.

Onpartijdigheid

Opvallend is dat Houtmans, en niet voorzitter Dominique Vosters het initiatief nam om Philippot bij zich te roepen. Dat was volgens de mededeling nodig om "de schijn van onpartijdigheid" hoog te houden.

Een dag na de uitzending had Vosters gezegd dat er volgens hem geen enkele regel was geschonden omdat de sperperiode voor de verkiezingen nog niet was aangebroken. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners