'PS en CDH creëren bijkomende ministerposten voor zichzelf'

22/07/14 om 08:15 - Bijgewerkt om 08:15

Oppositiepartij MR is niet te spreken over de keuze van coalitiepartners PS en CDH om het aantal afzonderlijke ministers in de Waalse regering en de Franse gemeenschapsregering te verhogen en om het minister-presidentschap van beide regeringen op te splitsen onder Paul Magnette en Rudy Demotte.

'PS en CDH creëren bijkomende ministerposten voor zichzelf'

Elio Di Rupo (PS) en Benoit Lutgen (CDH) © Belga

"Het wordt dus helaas bevestigd: terwijl aan de burgers besparingen wort gevraagd, creëren PS en CDH een dubbel minister-presidentschap en bijkomende ministerposten voor zichzelf. Dat is totaal onaanvaardbaar", zo tweette MR-fractieleider in het Waals Parlement, Willy Borsus.

De nieuwe Waalse regering zal betaan uit acht ministers, de Franse gemeenschapsregering uit zeven. Dat zijn er even veel als onder de uittredende Olijfboomcoalitie (PS, CDH, Ecolo), maar het aantal "dubbele petjes" of ministers die in beide regeringen zetelen, zakt van vier naar twee. Enkel Jean-Claude Marcourt (PS) en René Collin (CDH) zetelen in beide regeringen. Daardoor stijgt het aantal afzonderlijke ministersposten van 11 naar 13, zo argumenteert de MR.(Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners