'Politie-inspecteur gaf tip niet door na aanslag op Joods Museum'

20/11/14 om 06:05 - Bijgewerkt om 06:18

Een inspecteur van de gerechtelijke politie kreeg kort na de aanslag op het Joods Museum een tip over het gebruikte wapen, die hij niet heeft doorgespeeld aan de antiterreurcel. Er is een gerechtelijk onderzoek ingesteld en de inspecteur is overgeplaatst.

'Politie-inspecteur gaf tip niet door na aanslag op Joods Museum'

Het Joods Museum © Belga

Dat meldt de krant La Dernière Heure.

Op de videobeelden van de aanslag is te zien hoe de dader een kalashnikov uit een tas haalt. Een inspecteur van de gerechtelijke politie van Brussel kreeg na verspreiding van de beelden een tip van een informant die stelde dat het wapen in kwestie recent in het misdaadmilieu de ronde had gedaan.

Op het moment dat de informatie binnenkwam zat de inspecteur samen met een commissaris, die hem de opdracht gaf onmiddellijk een vertrouwelijk rapport op te sturen naar de gespecialiseerde diensten, wat wil zeggen de antiterreurcel van de federale politie.

Sancties

Dat heeft de inspecteur in kwestie, een man met ervaring, niet gedaan.

De directeur van de gerechtelijke politie heeft volgens La Dernière Heure de procureur van de gang van zaken op de hoogte gesteld, en het parket heeft een onderzoek geopend.

In afwachting is de inspecteur overgeplaatst naar een andere dienst. Er zijn volgens de krant ook maatregelen getroffen tegen zijn afdelingshoofd en diens adjunct.

(Belga/RR)

Onze partners