Peeters vraagt tegen 4 oktober duidelijkheid van GM

29/09/10 om 19:15 - Bijgewerkt om 19:15

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) wil uiterlijk tegen maandag 4 oktober weten of General Motors verder wil met één van de twee resterende kandidaat-overnemers voor Opel Antwerpen.

Volgende maandag komt de internationale werkgroep Opel samen. Peeters bevestigde woensdag dat er nog twee kandidaat-overnemers overblijven. Het gaat om een Chinese autofabrikant en een Amerikaanse investeerder. Een derde kandidaat-overnemer, een Europese kandidaat, zou volgens Peeters recent hebben afgehaakt.

Normaal verstrijkt op donderdagavond 30 september de deadline
van GM voor het vinden van een kandidaat-overnemer voor Opel Antwerpen. Zonder overnemer moet de fabriek eind dit jaar de deuren sluiten. Daardoor zouden 1.200 tot 1.300 werknemers hun job dreigen te verliezen.

'Grote zorgen'

Maar volgens Peeters wordt het wellicht wachten tot de samenkomst van de internationale werkgroep Opel op 4 oktober. In die werkgroep zitten onder meer de Europese vakbonden, GM en een waarnemer van de Vlaamse regering.

Of de Vlaamse regering met eventuele financiële steun voor de mogelijke overnemer over de brug komt, is volgens Peeters nog niet uitgemaakt. Volgens hem is het wachten op het businessplan dat zal worden voorgelegd.

Peeters zei woensdag in het Vlaams Parlement dat hij zich 'grote zorgen' maakt over de toekomst van Opel Antwerpen. 'Ik maak me zorgen over de houding van GM. We hebben met hen al heel wat meegemaakt. Ik hoop dat de hakbijl niet moet vallen voor de 1.200 werknemers van Opel Antwerpen'.

Lees meer over:

Onze partners