Op welke partij moet u stemmen? Ontdek het hier

19/04/14 om 09:35 - Bijgewerkt om 12:40

Op welke partij moet u stemmen bij de verkiezingen van mei 2014? Ontdek het hier.

Op welke partij moet u stemmen? Ontdek het hier

Verkiezingen 2014 © BELGA

De verkiezingen komen dichterbij en u heeft nog geen keuze gemaakt? Geen nood. De website Euandi helpt u om alvast voor de Europese verkiezingen uw keuze te maken.

EUandi is een project van de European University Institute, een onderwijs- en onderzoeksinstelling van de Europese Unie. De website helpt u om te ontdekken welke partijen die opkomen voor het Europees parlement het best aansluiten bij uw politieke overtuiging.

Het volstaat om aan te geven uit welk land u komt en in welke regio u woont om daarna te antwoorden op een aantal stellingen over thema's als euthanasie, migrantenvraagstukken, overheidsbesparingen, criminaliteit en andere.

De resultaten zouden u wel eens kunnen verbazen. De applicatie rangschikt de partijen per percentage dat overeenkomt met uw politieke ideeën.

Omgekeerd is het ook mogelijk om uw antwoorden te vergelijken met de resultaten van de partij waarop u gewoonlijk stemt of waarvan u geneigd bent om er uw stem aan te geven op 25 mei.

Deze resultaten verschillen voor inwoners uit de verschillende Europese lidstaten. De PS in België geeft bijvoorbeeld niet dezelfde resultaten als de PS in Frankrijk en de CD&V in Vlaanderen geeft niet hetzelfde resultaat als de CDU in Duitsland. Het blijkt dat partijen met dezelfde vlag in een ander land een heel andere politiek kunnen voorstaan.

Lees meer over:

Onze partners