Ook België raadt nu af naar Sharm el-Sheikh te reizen

Didier Reynders, minister van Buitenlandse Zaken © Belga

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders kondigt aan dat nu ook België zijn bewoners afraadt om naar de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh af te reizen. Het gaat volgens hem om een “tijdelijk” negatief advies.

Didier Reynders (MR) legde zijn beslissing uit aan Belga.

“We wachten op een definitief verslag van een analyse van de crash met het Russische vliegtuig.” Tot zolang dat definitief verslag niet binnen is, geldt dit “tijdelijk advies”.

Eerder hadden Groot-Brittannië, Nederland en Franrkijk een gelijkaardig advies verspreid.

De beslissing heeft te maken met de veiligheidssituatie op de luchthaven van Sharm el-Sheikh, waar zaterdag een Russisch passagierstoestel vertrok dat korte tijd later neerstortte, met 224 dodelijke slachtoffers tot gevolg.

‘Geen verbintenis’

“Tot nu toe hebben we geen garantie voor de functionering van de luchthaven van Sharm el-Sheikh. Dus vragen wij tijdelijk om niet meer naar Sharm el-Sheikh te gaan. Het is een vraag, een raad. Het is geen verbintenis. Dat is altijd zo voor een reisadvies,” aldus Reynders in het VRT-nieuws.

Jetairfly en Thomas Cook hadden hun vluchten voor het gewijzigd advies al opgeschort. Touristen die in het gebied verblijven, zullen wel gerepatrieerd worden.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content