Nieuwe schorsingsprocedure tegen Koekelberg opgestart

25/06/12 om 18:20 - Bijgewerkt om 18:20

Koekelberg is al sinds vorige zomer voorlopig geschorst nadat hij in verdenking werd gesteld voor verkrachting.

Nieuwe schorsingsprocedure tegen Koekelberg opgestart

© Belga

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet lanceert een nieuwe schorsingsprocedure tegen voormalig commissaris-generaal van de federale politie Fernand Koekelberg. Dat heeft Milquet beslist nadat de Raad van State de verlenging van zijn schorsing had vernietigd.

In het kader van de nieuwe procedure zal Koekelberg later deze week worden opgeroepen voor een hoorzitting met Milquet. De minister zal "deze week" nog een beslissing nemen, zo blijkt uit een mededeling. Koekelberg is al sinds vorige zomer voorlopig geschorst nadat hij in verdenking werd gesteld voor verkrachting. Die voorlopige schorsing is drie keer verlengd. De laatste verlenging, beslist op 5 april, werd door de Raad van State echter vernietigd omwille van een procedurefout.

De beslissing bood Koekelberg in theorie de mogelijkheid om het werk te hervatten, maar om dat te vermijden besloot Milquet een nieuwe procedure te lanceren. De procedure doet geen uitspraak ten gronde en wordt volgens de mededeling enkel gerechtvaardigd door het feit dat de onderzoeksrechter in Namen zijn onderzoek nog niet heeft afgerond.

"De motieven die aan de basis lagen van de oorspronkelijke schorsingsbeslissing (...) blijven actueel, rekening houdende met het feit dat justitie zich nog niet heeft uitgesproken", aldus de minister. Ze voegt eraan toe dat justitie "zich binnen redelijke termijnen zal moeten uitspreken om tijdelijke toestanden die van haar beslissingen afhangen niet te laten voortduren". (Belga/INM)

Onze partners