N-VA: 'Wij hebben nooit om het ontslag van Vanackere gevraagd'

05/03/13 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:50

N-VA zegt dat het om transparantie in het dossier ACW : Belfius heeft gevraagd, niet om het ontslag van Steven Vanackere. De partij van Bart De Wever herhaalt haar vraag om een parlementaire onderzoekscommissie.

N-VA: 'Wij hebben nooit om het ontslag van Vanackere gevraagd'

© Belga

Oppositiepartij N-VA neemt akte van het ontslag van CD&V-vicepremier Steven Vanackere. Kamerfractieleider Jan Jambon benadrukt dat zijn partij nooit om het ontslag van de minister heeft gevraagd, maar wel transparantie wou in het dossier rond Dexia/Belfius en het ACW. De N-VA blijft bij haar vraag om een parlementaire onderzoekscommissie.

"Als de minister oordeelt dat hij niet meer kan functioneren en individueel beslist zich terug te trekken, respecteren wij dat", zegt Jambon in een mededeling. "De N-VA heeft evenwel nooit het ontslag gevraagd van minister Vanackere, noch gesuggereerd dat Steven Vanackere iets zou hebben gedaan dat tot ontslag noopt.

Transparantie

Wij hebben duidelijkheid en transparantie gevraagd in het dossier Dexia/Belfius en de verhouding met het ACW. De beslissingen die in dat dossier werden genomen door deze, maar vooral door de vorige, regering moeten onderzocht worden. De belastingbetaler heeft het recht te weten wat er gebeurd is met zijn belastinggeld", zegt Jambon.

De N-VA blijft aandringen op een parlementaire onderzoekscommissie. "Want de vragen blijven zich opstapelen. De N-VA roept de regeringspartijen op om de parlementaire onderzoekscommissie te steunen in de commissie Financiën". (Belga/EE)

Onze partners