N-VA-lijstduwer slachtoffer van gay bashing

10/03/14 om 19:43 - Bijgewerkt om 20:02

In Brussel is Olivier Godfroid in elkaar geslagen. De lijstduwer op de N-VA-kamerlijst voor Brussel zegt dat hij slachtoffer werd van gay bashing.

N-VA-lijstduwer slachtoffer van gay bashing

Olivier Godfroid © .

Olivier Godfroid, lijstduwer voor de Kamerlijst van de N-VA in het Brussels gewest, is het slachtoffer geworden van 'gay bashing'. Op zaterdagavond werd hij in elkaar geslagen in de Brusselse binnenstad, zo zegt hij in een persbericht.

"Omstreeks 20 uur liep ik met een vriend naar mijn huis toe. Ik werd aangesproken en uitgescholden door een drietal mannen. Al snel bleek een 15-tal mannen en jongeren, sommigen amper 12 jaar oud, ons te omringen. Ik werd op de grond geduwd en herhaaldelijk geslagen", vertelt Godfroid.

Volgens Godfroid is agressie tegen holebi's een belangrijk probleem in de hoofdstad. "Elke Brusselaar die holebi's in zijn vriendenkring heeft, weet hoe vaak ze het slachtoffer zijn van verbale en zelfs fysieke agressie.

In 2012 bleek dat 35 procent van de Brusselse holebi's in de voorgaande zes maanden één of meer keren werd geconfronteerd met verbale agressie, en 18,5 procent gaf aan al het slachtoffer geweest te zijn van fysieke agressie".

De N-VA geeft een aantal suggesties mee om het fenomeen van gay bashing tegen te gaan, gaande van aandacht voor gelijkheid en vrijheid in het onderwijs en inburgering tot een verhoogde aanwezigheid van politie in holebi-uitgaansbuurten. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners