Motorrijders dreigen met meer acties

22/09/12 om 16:20 - Bijgewerkt om 16:20

De motorrijders protesteren tegen een harmonisering van de technische controle, waardoor ook gemotoriseerde tweewielers verplicht naar de keuring moeten.

Motorrijders dreigen met meer acties

© Belga

De delegatie motorrijders die een ontmoeting had met vertegenwoordigers van de Europese Commissie, reageerde na afloop teleurgesteld.

De motorrijders manifesteren tegen een verplichte keuring van moto's. "Slechts 0,3 procent van de ongevallen in België en 0,6 procent van de ongevallen in Europa zijn het gevolg van een technisch mankement aan de moto", aldus Joe Verrecke. Hij wijst erop dat 21 procent van de motorongevallen een gevolg is van de infrastructuur. "De plannen hebben niets met veiligheid te maken, maar met winst."

De technische keuring voor moto's zou tegen 2016 een feit zijn.

Idiote regels
Men zal zich nu richten tot het Belgische niveau om de technische keuring te proberen tegenhouden. Lukt dat niet, dan komen er mogelijk acties in de keuringscentra.

Ongeveer 2.400 motards, hoofdzakelijk uit Nederland, verzamelden zich aan het Brusselse Atomium om te protesteren. De protestrit richting Atomium was een organisatie van de motorverenigingen MAG Nederland en MAG België.

"We zullen het niet opgeven om tegen deze idiote regels te blijven protesteren. We willen, als motards, onze vrijheid terug", aldus Theo Beeldens van MAG België.

In Brussel was er nog een tweede manifestatie van motards in de Wetstraat. Volgens de politie hebben daar vooral Belgische motorrijders verzameld. (Belga/TE)

Onze partners