Minstens 2 explosies in vertrekhal op luchthaven Zaventem

22/03/16 om 08:15 - Bijgewerkt om 08:53

In de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem hebben zich minstens 2 explosies voorgedaan. Dat bevestigt Brussels Airport.

Minstens 2 explosies in vertrekhal op luchthaven Zaventem

© Twitter

Volg de gebeurtenissen verder in onze LIVE-blog

De twee explosies die dinsdagochtend plaatsvonden in de vertrekhal van Brussels Airport, vonden niet gelijktijdig maar kort na elkaar plaats. Dat melden verschillende getuigen. Twee mensen die in de Starbucks waren, hoorden daar een eerste explosie, zagen vervolgens iedereen naar buiten rennen en hoorden dan een tweede explosie. Volgens hen zijn er verschillende gewonden gevallen. Hoeveel is niet duidelijk. Er zouden volgens onbevestigde berichten ook 11 doden zijn.

Intussen heeft de politie alle toegangswegen naar de luchthaven afgesloten, enkel de hulpdiensten mogen nog door. De luchthaven werd ook volledig geëvacueerd en het treinverkeer in de luchthaven is onderbroken.

Er is geen activiteit meer op de luchthaven van Zaventem. Alle vluchten worden afgeleid naar andere luchthavens, aldus Belgocontrol. "Alle vluchten worden afgeleid naar de regionale luchthavens, en indien nodig naar Rijsel", aldus een woordvoerder.

De ontploffingen deden zich naar verluidt voor bij de incheckbalie van American Airlines. De vertrekhal zou gedeeltelijk zijn ingestort. Op een foto op Twitter is veel glasschade te zien.

Lees meer over:

Onze partners