Minister Smet stuurt inspectie naar radicale islamleraars

26/04/13 om 04:56 - Bijgewerkt om 04:56

Minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) wil de onderwijsinspectie laten optreden tegen radicale islamleraars. Sommigen zouden zelfs video's van Sharia4Belgium laten zien in de klas.

Een decreet dat dat mogelijk maakt, werd al goedgekeurd door de Vlaamse regering, berichten Het Laatste Nieuws en de Gazet van Antwerpen.

Overleg met de moslims

Volgens de Gentse imam Brahim Laytouss worden islamleraars zonder omkadering voor de klas gegooid, zodat ze hun lesmateriaal bij elkaar moeten sprokkelen op het internet. Daardoor zouden zelfs filmpjes van Sharia4Belgium voor de klas gebruikt worden.

Smet, die samen met Vlaams minister-president Kris Peeters en minister van Inburgering Geert Bourgeois vrijdag een delegatie van de moslimgemeenschap ontvangt om te praten over het islamonderwijs, zegt dat hij de inspectie wil inschakelen om dat in de toekomst te beletten.

Opleiding

"Aan de leerplannen kunnen wij niks doen", zegt hij in Het Laatste Nieuws, "maar als de leraars de principes van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens niet respecteren, gaan we wel ingrijpen.

Een decreet dat dat mogelijk maakt, werd al goedgekeurd door de Vlaamse regering. Dat zal ons binnenkort toelaten om de inspectie te laten optreden tegen radicale leraars." Smet werkt ook aan een opleiding voor Vlaamse islamleraars aan de universiteit. (Belga/TV)

Onze partners