Kris Peeters wil geen premier worden: 'Bart De Wever moet maar eens kleur bekennen'

02/05/14 om 06:23 - Bijgewerkt om 10:43

Wie gaat Antwerpen besturen als Bart De Wever premier wordt en Liesbeth Homans Vlaams minister-president, vraagt Kris Peeters zich af. Peeters vindt het tijd dat De Wever kleur bekent.

Kris Peeters wil geen premier worden: 'Bart De Wever moet maar eens kleur bekennen'

Kris Peeters en Bart De Wever © Belga

"Ik heb gekozen voor Vlaanderen en ik maak de overstap naar het federale niveau dus niet." Dat zegt Vlaams minister-president en CD&V-lijsttrekker Kris Peeters in Gazet van Antwerpen.

Peeters wil meer investeren in de Antwerpse scholen en pleit ook voor verplicht kleuteronderwijs vanaf drie jaar. "Dat zou veel problemen van taalachterstand wegwerken", zegt hij.

Als CD&V-kopman maakt hij zich zorgen over de toekomst van Antwerpen. "Als Bart De Wever federaal premier wordt en Liesbeth Homans minister-president, wie gaat dan de stad besturen? De Wever moet maar eens kleur bekennen."

Peeters zelf is niet van plan om over te stappen naar het federale niveau. "Ik heb geen 30 procent in de peilingen en ik heb de strijd niet aangebonden met de PS. Ik heb voor Vlaanderen gekozen en dat blijft zo", zegt hij. (Belga/EE)

Onze partners