Koning Filip reageert fel op 'roddels' over zijn tiranniek gedrag

05/02/14 om 10:18 - Bijgewerkt om 10:18

Koning Filip reageert op de 'roddels' die het weekblad Dag Allemaal over hem schrijft. Het is de eerste keer dat het paleis in naam van de koning reageert op iets dat over hem geschreven wordt.

Koning Filip reageert fel op 'roddels' over zijn tiranniek gedrag

Koning Filip © Belga

Koning Filip is een dictator die zijn personeel vernedert en zijn familie tiranniseert, weet Dag Allemaal. Volgens het weekblad mogen zijn ouders het paleis niet meer binnen en overweegt zijn zus om naar Zwitserland te verhuizen om te ontsnappen aan de grillen van haar broer.

'Daar klopt allemaal niets van,' zegt paleiswoordvoerder Rafike Yilmaz in Het Laatste Nieuws. Het is de eerste keer dat het paleis in opdracht van de koning formeel reageert op wat in de media verschijnt. Tot nu toe werd dat altijd geweigerd om geen extra gewicht te geven aan 'roddels'.

De reactie van de koning laat aan duidelijkheid weinig te wensen over. 'Alle beweringen zijn compleet uit de lucht gegrepen. Koning Albert is nog steeds heel welkom op het paleis.'

De persdienst ontkent ook met klem dat de koning zich tiranniek zou gedragen. 'Hij behandelt alle medewerkers met respect.'

Lees meer over:

Onze partners