Kogel voor Bart De Wever op redactie Het Laatste Nieuws

06/12/13 om 07:29 - Bijgewerkt om 07:29

Een anonieme briefschrijver heeft een dreigbrief met kogel voor Bart De Wever opgestuurd naar de redactie van Het Laatste Nieuws. De Wever wordt 'de grootste vijand' genoemd, die 'enkel gericht is op de rijken'.

Kogel voor Bart De Wever op redactie Het Laatste Nieuws

Bart De Wever © Belga

De redactie van Het Laatste Nieuws heeft donderdag een dreigbrief met een kogel ontvangen. Die is vooral gericht tegen de Antwerpse burgemeester Bart De Wever, 'die enkel gericht is op de rijken en de arbeidersklasse nog armer wil maken'. De anonieme briefschrijver noemt de N-VA'er 'de grootste vijand', maar dreigt verderop ook met geweld tegen RVA-kantoren 'die werklozen schorsen', schrijft Het Laatste Nieuws. Ook De Morgen meldt het bericht.

De politie heeft de brief, enveloppe en kogel in beslag genomen. Het parket heeft een gerechtelijk onderzoek gestart. Door eerdere bedreigingen kreeg De Wever al extra bewaking van de politie. Wellicht zal die verhoogde staat van paraatheid nog enige tijd worden aangehouden, zeggen gerechtelijke bronnen.

Het ziet er niet naar uit dat de briefschrijver dezelfde is als die van de brief over prinses Elisabeth. Een onbekende dreigde in een brief gericht aan de krant La Dernière Heure de prinses te ontvoeren.

Lees meer over:

Onze partners