Karel De Gucht valt N-VA aan: "Tot mijn laatste snik vechten tegen nationalisme"

04/08/13 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:26

Eurocommissaris voor Handel Karel De Gucht (Open Vld) trekt ten aanval tegen de N-VA: "Een groot deel van hun personeel heeft nationalistische bloedlijnen. We moeten resoluter tegen hun argumentatie ingaan."

Karel De Gucht (Open Vld) roept opnieuw op om "resoluter tegen de argumentatie van de N-VA in te gaan. Bij een groot deel van hun personeel zie je nationalistische bloedlijnen", zegt de Eurocommissaris voor Handel in de weekendkranten.

De partij van Bart De Wever heeft "een nationalistische achtergrond", en dat is gevaarlijk volgens De Gucht: "Sinds de Eerste Wereldoorlog is die tendens in Vlaanderen aanwezig, en zij belichamen die. Alles wat er de afgelopen honderd jaar is misgegaan in Europa, is het gevolg van nationalisme. Dat heeft ons in het verderf gestort. Tot mijn laatste snik zal ik blijven vechten tegen dit gevaarlijk fenomeen."

Een onafhankelijk Vlaanderen zal de huidige problemen niet van de baan helpen, meent De Gucht nog. "De problemen rond onze economische groei en werkgelegenheid zullen niet opgelost geraken als Vlaanderen onafhankelijk wordt." (MI)

Onze partners