Kamervoorzitter Bracke geeft mediatraining aan journalisten, maar ziet geen probleem

Siegfried Bracke © Belga

Een groep journalisten, ook Wetstraatjournalisten, van VTM NIEUWS kreeg vorig jaar een sessie interviewtechnieken van vier ronkende namen: Bruno Wyndaele, Rik Torfs, paul Jambers, en Siegfried Bracke. Vooral die laatste naam is opmerkelijk, want als Kamervoorzitter wordt hij zo goed als dagelijks geïnterviewd – ook door de journalisten waar hij de trainingssessie aan gaf.

Het was De Standaard die met het nieuws naar buiten kwam. Volgens Siegfried Bracke zelf is er weinig aan de hand. ‘En dan?’, reageerde de Kamervoorzitter in volleerde Mitterand-stijl. Hij ziet geen graten in zijn optreden. ‘Ik was daar bij wijze van vriendendienst voor een gedachtewisseling over het afnemen van interviews. Volgens mij was het niet betaald. Er zijn twee momenten waarop een Kamervoorzitter neutraal moet zijn. Als hij voorzit, en als hij de Kamer vertegenwoordigt. Voor de rest moet veel kunnen,’ zo klinkt het in De Standaard.

Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur van VTM NIEUWS, ziet evenmin problemen in de aanwezigheid van Bracke. ‘Toppoliticus of niet, van Siegfried Bracke kan élke journalist nog iets leren: hij was in zijn tijd een van de beste interviewers.’ Volgens hem ontving de Kamervoorzitter wel een kleine onkostenvergoeding.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content