Kamerdebat: N-VA is hard voor Maggie De Block over opvangcrisis

01/02/12 om 18:45 - Bijgewerkt om 18:45

N-VA-kamerlid Sarah Smeyers vraagt structurele maatregelen van staatssecretaris Maggie De Block om een zoveelste opvangcrisis in de toekomst te vermijden.

Kamerdebat: N-VA is hard voor Maggie De Block over opvangcrisis

© Belga

Volgens N-VA-kamerlid Sarah Smeyers is de nieuwe opvangcrisis het gevolg van een gebrek aan structurele maatregelen inzake asiel en migratie. "Alle emmers zijn vol, maar heeft iemand er al eens aan gedacht de kraan dicht te draaien?", verklaarde ze tijdens het Kamerdebat.

De Kamer sommeerde staatssecrataris voor Asiel en Migratie Maggie De Block een dag eerder dan voorzien naar het Paleis der Natie om haar aan de tand te voelen over de nieuwe opvangcrisis. Het Open VLD-regeringslid komt straks nog aan bod, maar kreeg van de oppositie al de volle laag.

Zoveelste crisis

Smeyers wees erop dat het de zoveelste crisis is en dat er nog altijd geen structurele oplossing is uitgewerkt. "Niemand wil dat mensen op straat slapen, maar dat is een oplossing voor vanavond. Wij willen een oplossing voor gisteren, vanavond én morgen", stelde ze. De N-VA'ster pleitte onder meer voor een efficiënt terugkeerbeleid, het uitvoeren van de al besliste lijst met veilige landen, ...

Smeyers: "Voer uw eigen beleid"

"Ik gunde u oorspronkelijk het voordeel van de twijfel, maar dat is nu voorbij. U bent inderdaad het slachtoffer van het voorbije beleid, maar uw partij zat wel altijd mee in de regering en voert al 13 jaar het open grenzenbeleid van de PS mee uit (...) Wij vragen niet uw ontslag, maar wel dat u het juk van de PS afgooit en uw eigen beleid voert", dixit Smeyers. (Belga/INM)

Onze partners