Justitiepaleis Brussel heropend na loos bomalarm

19/12/14 om 17:22 - Bijgewerkt om 17:22

Het Brusselse justitiepaleis en het gerechtsgebouw Montesquieu zijn heropend na twee bommeldingen. Er werden geen explosieven ontdekt.

Justitiepaleis Brussel heropend na loos bomalarm

© Belga

Het Brusselse justitiepaleis aan het Poelaertplein en het gerechtsgebouw Montesquieu zijn vrijdag rond 16u heropend. De twee gebouwen werden na een bommelding en een bomalarm voor een verdacht pakje bij spoed geëvacueerd.

Het justitiepaleis aan het Poelaertplein, dat het hof van assisen, het hof van beroep en de correctionele kamers van de rechtbank van eerste aanleg herbergt, werd omstreeks 15u30 heropend. Het gebouw was rond 11u40 geëvacueerd na een anonieme oproep die aangaf dat in het gebouw een bom lag. Een inspectie leverde niets op, aldus de politie.

'Geen explosieven'

Rond 16u heropende dan het nabijgelegen Montesquieu gerechtsgebouw, dat de burgerlijke kamers van de rechtbank van eerste aanleg huisvest. Voor dat gebouw was rond 14u bomalarm afgekondigd na de vondst van een verdacht pakket aan de ingang. De politie liet het gebouw ontruimen en stelde een ruime veiligheidszone in tussen het rondpunt Louiza en het Poelaertplein. Het verdachte pak werd onschadelijk gemaakt. "Er werd geen enkel explosief ontdekt", preciseerde het parket. Daarop kon het verkeer van trams, wagens en voetgangers hervatten. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners