'Jongeren, zorg voor elkaar bij het uitgaan'

01/02/16 om 10:43 - Bijgewerkt om 10:43

Uit onderzoek van de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) blijkt dat 41 procent van de 17- en 18-jarigen regelmatig alcohol drinkt. Met de campagne 'Ken je Maat' wil de jeugddienst van de Socialistische Mutualiteiten (JOETZ vzw) jongeren bewust maken van hun alcoholgebruik en aansporen om meer voor elkaar te zorgen tijdens het uitgaan.

'Jongeren, zorg voor elkaar bij het uitgaan'

© -

Uit onderzoek (2012-2013) van VAD blijkt dat 41 procent van de 17- tot 18-jarigen regelmatig alcohol drinkt. Ook de studentenbevraging 'hoger onderwijs 2013' in Vlaanderen toont aan dat alcoholgebruik een vast deel uitmaakt van het studentenleven. Zo drinken tijdens het academiejaar 4 op de 10 studenten meerdere malen per week bier.

JOETZ vzw wil daarom met 'Ken je Maat' jongeren bewust maken van hun alcoholgebruik en hoe ze zich gedragen als ze uitgaan. 'Laat je vrienden niet alleen naar huis gaan en draag zorg voor elkaar', is de kernboodschap.

Ook acteurs Bill Barberis en Nawfel Bardad laten zien hoe een goede maat het verschil kan maken. Bill: 'Alcoholgebruik blijft een enorm belangrijk thema in onze samenleving. We doen er al te vaak losjes over en situaties en gevolgen van misbruik worden onderschat, in het bijzonder bij jonge mensen.' (NSK)

Ben jij een goede maat? Doe hier de quiz.

Onze partners