'Jambon voert nultolerantie in voor geweld tegen politie, buschauffeurs, treinbegeleiders'

28/10/14 om 04:35 - Bijgewerkt om 04:35

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zal een absolute nultolerantie invoeren voor geweld tegen agenten, en tegen andere mensen met een openbare functie, zoals postbodes, buschauffeurs en treinconducteurs. In de toekomst zou het parket geen enkele klacht hieromtrent meer mogen seponeren.

'Jambon voert nultolerantie in voor geweld tegen politie, buschauffeurs, treinbegeleiders'

Jan Jambon (N-VA), minister van Binnenlandse Zaken © Belga

Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

"Het kan niet dat een agent wordt toegetakeld omdat hij zijn werk correct uitvoert", zegt Jambon. In het ledenblad van N-VA noemt hij de bestrijding van de overlast en het geweld op agenten een van zijn grootste uitdagingen als minister. "Het is niet alleen de bedoeling dat het Openbaar Ministerie prioriteit geeft aan die klachten, ze zouden ook geen enkele aangifte meer mogen seponeren", zegt zijn woordvoerster. "Over de details moeten we nog overleggen met minister van Justitie Koen Geens (CD&V)."

Het worden drukke tijden voor het OM, merkt Het Belang van Limburg op, want Jambon eist ook dezelfde nultolerantie voor alle mensen met een openbare functie, zoals buschauffeurs, treinbegeleiders of postbodes.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners