Indra Dewitte ruilt VRT in voor Het Belang van Limburg

14/02/13 om 16:27 - Bijgewerkt om 16:27

Indra Dewitte, al jarenlang gastvrouw van De Zevende Dag, verlaat de VRT Nieuwsdienst en gaat aan de slag als adjunct-hoofdredactrice bij Het Belang van Limburg.

Indra Dewitte ruilt VRT in voor Het Belang van Limburg

© VRT

Indra Dewitte, samen met Ivan De Vadder presentatrice van het zondagochtendprogramma De Zevende Dag, verlaat na dit seizoen de openbare omroep. Vanaf 1 oktober maakt ze haar start als adjunct-hoofdredactrice van de Limburgse krant het Belang van Limburg. Of haar collega Ivan De Vadder een nieuwe collega aan zijn zijde krijgt, en wie dat zal zijn, is voorlopig nog niet bekend.

Dewitte kijkt zelf enthousiast terug op haar 13 jaren bij de VRT, maar voelde zich toch geprikkeld door het aanbod uit bakermat Limburg. "Voor Limburg liggen erg veel uitdagingen in het verschiet, op elk vlak."

Dewitte is 40 en germaniste van opleiding. Ze startte haar carrière eerst bij een productiehuis en ging later aan de slag als journaliste bij VTM. In 2000 verhuisde ze naar de VRT, waar ze eerst drie jaar werkte als reporter voor Koppen. Later werkte ze voor het dagelijks magazine Terzake. Sinds 2007 is zij één van de twee vaste gezichten van De Zevende Dag, eerst met Alain Coninx en later met Ivan De Vadder. Tijdens de periode rond de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar kreeg ze tijdelijk collega Linda De Win aan haar zijde. (EA)

Lees meer over:

Onze partners