In beeld: Koningin Mathilde ontmoet veelbelovende Antwerpse vrouwen

Naar aanleiding van de jaarlijkse Internationale Vrouwendag startte koningin Mathilde vorig jaar een traditie: elk jaar wil ze vrouwen uit één provincie ontmoeten en met hen praten over de situatie van de vrouw. Dit jaar was Antwerpen aan de beurt.

Anderhalf uur spraken de vrouwen over onder meer het glazen plafond en de uitdagingen waarmee vrouwen geconfronteerd worden indien bij de combinatie van een carrière en een gezinsleven. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen.

Aan de tafel zaten Antwerps gouverneur Cathy Berx, voorzitster van Emmanaüs vzw Inge Vervotte Sihame El Kaouakibi (Let’s Go Urban), Joke Van Leeuwen (auteur), Aline Sax (doctor in de geschiedenis), Rachida Aziz (designster van het ethische kledingmerk Azira), Ingrid Stals (Cel intrafamiliaal geweld), Barbara Wyckmans (HetPaleis), Annemie Bogaerts (onderzoekshoogleraar aan de Antwerpse universiteit), Christiane Timmerman (directeur van het Centrum voor Migratie- en Integratiestudies UAntwerpen), Assis Careiro (artistiek directeur van het Koninklijk ballet van Vlaanderen), Nathalie Bijnens (Thuistalent in Actie) en Leila Willems (studente rechtspraktijk ). (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content