'In alle jaren socialistisch beleid in Antwerpen nooit meegemaakt' (Filip Dewinter)

17/09/13 om 20:30 - Bijgewerkt om 20:30

De Antwerpse oppositiepartijen Vlaams Belang, Groen en PVDA+ reageren verontwaardigd op het feit dat ze via de pers moesten vernemen wat de krachtlijnen worden van de meerjarenplanning van het stadsbestuur, en ze bovendien niet over alle cijfers en details beschikken om gefundeerde kritiek te kunnen geven

'In alle jaren socialistisch beleid in Antwerpen nooit meegemaakt' (Filip Dewinter)

Filip Dewinter © Belga

"Als protest tegen deze manier van werken, wensen wij voorlopig niet inhoudelijk te reageren", stelt Filip Dewinter (Vlaams Belang). "In alle jaren socialistisch beleid heb ik dit nooit meegemaakt: de oppositie wordt hier gewoon monddood gemaakt. Als men denkt dat wij gaan reageren op wat Bart De Wever ons ter elfder uren ter beschikking wenst te stellen, is men verkeerd."

Ook Groen en PVDA+ zijn niet te spreken over de werkwijze van N-VA, CD&V en Open VLD. Peter Mertens (PVDA+) vindt dat het stadsbestuur "het democratisch debat afbreekt", terwijl het nochtans gaat om "het belangrijkste beleidsdocument van de komende zes jaar". Groen-fractieleidster in de gemeenteraad Meyrem Almaci betreurt de "onfatsoenlijke en ontransparante werkwijze" en zegt zich over het sociaal beleid, dat een groter budget krijgt, ongerust te zullen blijven voelen tot ze de effectieve cijfers in handen heeft.

Bij SP.A ziet men in de meerjarenplanning vooral "het doortrekken en uitbreiden van heel wat projecten uit de vorige legislatuur". De partij betreurt het wel dat de pensioenlast intern wordt aangepakt, in plaats van Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) aan te spreken. (Belga/TE)

Onze partners