Illegalen ontsnappen uit Merksplas

17/06/14 om 00:14 - Bijgewerkt om 00:14

Uit de gesloten instelling in Merksplas zijn twee illegalen ontsnapt. Bij de ontsnapping werd een personeelslid overmeesterd. De vrouw raakte lichtgewond.

Illegalen ontsnappen uit Merksplas

Het gesloten asielcentrum in Merksplas. © BELGA

De ontsnapping vond maandagavond omstreeks 19.15 uur plaats tijdens een fitnessles, meldt VTM Nieuws. De feiten worden bevestigd door centrumdirecteur Lucie Thuwis.

. Met een smoesje konden de twee mannen een begeleidster naar de toiletten lokken, waar ze haar overmeesterden, haar sleutels afpakten en haar in de toiletten opsloten. Met de sleutels raakten ze buiten. Het hekwerk rond het gebouw was doorgeknipt, en er stond een vluchtwagen klaar. "De actie was dus goed voorbereid, met hulp van buitenaf, en duurde maar tien minuten", aldus de centrumdirecteur.

Lichtgewond

De politie zette een helikopter in om de ontsnapte illegalen op te sporen, voorlopig zonder resultaat. De begeleidster raakte lichtgewond.

In Merksplas worden illegale vreemdelingen vastgehouden in afwachting van uitwijzing naar hun thuisland. Volgens de directrice is het nog maar de derde keer in het twintigjarig bestaan van de instelling dat er een ontsnapping is door middel van het overmeesteren van het personeel. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners