Homoseksuele leraar weigert job wegens vraag 'geaardheid niet uitdrukkelijk te uiten'

18/08/14 om 17:02 - Bijgewerkt om 17:21

Een homoseksuele leraar weigerde een job in het stedelijk onderwijs, nadat de directrice hem vroeg zijn geaardheid niet te uitdrukkelijk te uiten. Nu raadt ook Charles Huygens, directeur-generaal van het openbaar onderwijs van de stad Brussel, leraren aan voorzichtig te zijn met uitspraken over hun privéleven.

Homoseksuele leraar weigert job wegens vraag 'geaardheid niet uitdrukkelijk te uiten'

Klaslokaal © Istock

In een reactie op de getuigenis van de homoseksuele leraar David Degreef, raadt Charles Huygens, de directeur-generaal van het openbaar onderwijs van de stad Brussel, leraren aan voorzichtig te zijn met uitspraken over hun privéleven.

David Degreef mocht als leerkracht beginnen in het tweede leerjaar van een basisschool van het stedelijk onderwijs in Brussel, maar de directrice vroeg hem zich niet te uitdrukkelijk te uiten als homoseksueel.

In een massaal gedeelde post op het sociale netwerk Facebook liet Degreef weten dat hij daarom de job niet aanvaard had.

Huygens benadrukt de neutraliteit van het beroep in een reactie. 'We raden leraren steeds aan voorzichtig te zijn met uitspraken over het privéleven, of dat nu over godsdienst, politieke overtuigingen of geaardheid gaat.'

De directeur-generaal liet nog weten het 'spijtig te vinden dat David Degreef hier noch met de directrice, noch met ons een gesprek over is aangegaan' en nodigt hem uit om contact op te nemen. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners