Hilde Claes trekt 200.000 euro uit voor schoon schip bij politie Hasselt

21/10/11 om 10:33 - Bijgewerkt om 10:33

De Hasseltse burgemeester Hilde Claes heeft een plan van 200.000 euro klaar om schoon schip te maken bij de politie van Hasselt. Hilde Claes en het stadsbestuur van Hasselt kwamen in opspraak na een Panorama-reportage over de graaicultuur bij de politie.

Hilde Claes trekt 200.000 euro uit voor schoon schip bij politie Hasselt

© Belga

De politie van Hasselt behoort tot de politiezone HA-ZO-DI ofwel Hasselt, Zonhoven en Diepenbeek. Voor het eerst in de geschiedenis hielden de drie gemeenten samen een gemeenteraad. Op de agenda de problemen bij de politie.

De Hasseltse burgemeester Hilde Claes, die samen met de Hasseltse procureur Marc Rubens het meest onder vuur kwam liggen na de Panorama-uitzending, heeft een tienpuntenprogramma klaar om schoon schip te maken bij de politie. Volgens de verslaggever van Het Belang van Limburg op de raadszitting waren niet alle gemeenteraadsleden onder de indruk.

Nieuwe start
Het plan kost 200.000 euro en moet volgens Hilde Claes garant staan voor een nieuwe start bij de politie. 'De hele ruputatie van onze politiezone is erdoor gehaald. De enkele rotte appels die er nog zijn, moeten er dringend uit.'

Wie volgens burgemeester Claes de rotte appels zijn, is niet geweten. Het is niet duidelijk of en hoe de kosten verdeeld worden over de drie gemeenten.

Ogen geopend
Hilde Claes verdedigde zichzelf tegen de kritiek dat ze de problemen bij de politie van Hasselt (graaicultuur, verzekeringsfraude) op hun beloop liet voor de klokkenluiders een platform kregen in een uitzending van Panorama. 'Vier mensen die onterecht vergoedingen kregen, hebben die ook teruggestort. Het mandaat van de politiechef is niet verlengd. Al moet ik toegeven dat de uitzending van Panorama mij de ogen heeft geopend.' (EE)

Lees meer over:

Onze partners