Haatcampagne tegen senatrice die kritiek uitte op Maggie De Block

13/01/14 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

Wie kritiek durft hebben op staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD), mag zich verwachten aan haatmails, zo blijkt. Het overkwam Ecolo-senatrice Zakia Khattabi.

Haatcampagne tegen senatrice die kritiek uitte op Maggie De Block

Zakia Khattabi (Ecolo) © Belga

Khattabi kreeg na haar tussenkomst in de senaat over de uitwijzing van Afghaanse vluchtelingen een hele lading racistische mails over zich heen, zo schrijft De Morgen.

'Laat ons met rust. Stop uw aanvallen tegen Maggie De Block. Keer terug naar uw land, maar laat ons Belgen met rust. Jullie zijn hier enkel om te profiteren.' Het zijn slechts enkele voorbeelden van de xenofobe post die de senatrice ontving in haar mailbox.

Khattabi gaat klacht indienen bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. 'Ik wil aan de mensen die geregeld zulke verwijten krijgen laten zien dat ze die niet zomaar hoeven te pikken.'

Zakia Khattabi ging vorige week serieus in de clinch met staatssecretaris Maggie De Block, die opvallend pittig reageerde, over de uitwijzing van Afghaanse vluchtelingen.

'Nooit gezegd'

Volgens Zakia Khattbi heeft het asielbeleid een dieptepunt bereikt. Ze verwees onder meer naar de 'ongepaste en cynische uitspraken' die De Block eerder deed tijdens een interview voor het VTM-journaal. 'Wel, ik zeg u hier is het ook niet altijd een veilige situatie. U moet hier 's avonds maar eens buitenkomen', las ze een citaat van De Block voor.

Deze woorden maakte De Block razend. 'Mevrouw Khattabi, ik weet niet waar u deze uitspraken vandaan haalt, dit heb ik nooit gezegd', sprak ze.

Ondertussen zetten de ruim 200 Afghaanse asielzoekers en hun sympathisanten hun voettocht verder van Brussel naar Gent.

De afgewezen vluchtelingen, die al verschillende marsen en betogingen achter de rug hebben, willen met de mars een tijdelijke opschorting van de uitwijzingen naar Afghanistan bewerkstelligen en een verblijfsstatuut krijgen. (TE)

Lees meer over:

Onze partners