Gerechtelijk onderzoek naar kamerlid Laurent Louis

20/04/12 om 14:10 - Bijgewerkt om 14:10

Het Brusselse parket vordert een onderzoeksrechter om een onderzoek te voeren naar federaal parlementslid Laurent Louis, en dit voor laster en eerroof en heling.

Gerechtelijk onderzoek naar kamerlid Laurent Louis

© Belga

Het onderzoek komt er nadat er het voorbije weekend en vrijdag drie klachten zijn ingediend, naar aanleiding van uitlatingen van het Kamerlid van de Mouvement pour la Liberté et la Démocratie (MLD) op zijn blog en zijn persconferentie in het parlement.

Lijst van vermeende pedofielen

Laurent Louis verspreidde enkele dagen geleden een lijst van vermeende pedofielen, onder wie politici, magistraten, journalisten en politiemensen. De lijst kwam van een anonieme opsteller. Donderdagochtend gaf hij een persconferentie rond pedofilie, waarbij hij foto's toonde uit het autopsierapport van Julie en Mélissa.

"In de loop van het weekend zijn al twee klachten ingediend en vrijdag is daar nog één bijgekomen, na de publicatie van de foto's in het parlement", zegt parketwoordvoerster Wenke Roggen. "Die klachten zullen gebundeld worden en er wordt een gerechtelijk onderzoek gevorderd voor laster en eerroof en heling."

Parlementaire immuniteit

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) wil ondertussen dat onderzocht wordt "hoe de parlementaire immuniteit van Laurent Louis opgeheven kan worden".

"Dit bereikt de grenzen van het verachtelijke", zei Milquet op de RTBF-radio over de foto's uit het autopsierapport van Julie en Mélissa. "Ik had tranen in de ogen toen ik Jean-Denis Lejeune aan de lijn had." (Belga/TE)

Onze partners