Formateursnota voorziet oplossing voor Arco-coöperanten

21/08/14 om 00:16 - Bijgewerkt om 00:16

Formateurs Kris Peeters en Charles Michel hebben in hun uitgebreide formateursnota ook een oplossing voorzien voor de zowat 800.000 gedupeerde Arco-coöperanten.

Formateursnota voorziet oplossing voor Arco-coöperanten

Arco © BELGA

Dat meldt de VRT en wordt bevestigd in de entourage van de formateurs. "Er staat een oplossing voor Arco geformuleerd in de nota", luidt het.

Meer details zijn nog niet bekend. Peeters en Michel hebben hun nota woensdagavond laten afleveren bij N-VA, CD&V, Open Vld en MR. In formateurskringen valt te horen dat elke partij voorlopig slechts één papieren kopie in handen kreeg, in een poging lekken te vermijden. De voorbije dagen doken immers al verschillende elementen uit de onderhandelingen op in de pers.

Woensdagavond, enige tijd na het overmaken van de nota, raakte niettemin bekend dat de finale nota ook een oplossing bevat voor de coöperanten van Arco, het financiële vehikel van het voormalige ACW (nu beweging.net). Die is nodig nadat de Europese Commissie de staatswaarborg voor de coöperanten begin juli als "illegale staatssteun" bestempelde.

Zowat alle Vlaamse partijen spraken zich al uit voor de noodzaak van een oplossing voor de gedupeerden, al blijft de vraag in welke mate met name CD&V hier een prijs voor zal betalen in de verdere federale onderhandelingen.

(Belga/MS)

Lees meer over:

Onze partners