Dochter Filip Dewinter in hoofddoek en bikini voor campagne

02/02/12 om 18:14 - Bijgewerkt om 18:14

De dochter van Vlaams Belang kopstuk Filip Dewinter poseert in een bikini en een met een hoofddoek voor een campagne die vrouwen wil laten kiezen tegen islamisering.

Dochter Filip Dewinter in hoofddoek en bikini voor campagne

© Capture d'écran du site du Vlaams Belang

An-Sofie Dewinter (19) is de blikvanger van een nieuwe campagne van het Vlaams Belang tegen islamisering. De dochter van Filip Dewinter poseert op een affiche enkel gekleed in een bikini en een nikaab, een hoofddoek die ook een groot gedeelte van het gezicht bedekt.

Met het beeld van de schaars geklede Dewinter en de slogan 'Vrijheid of islam, durven kiezen," wil het Vlaams Belang vrouwen overtuigen een standpunt in te nemen tegen de islam.

De 19-jarige dochter van Filip Dewinter voelt zich niet gebruikt door de partij. 'Ik heb het zelf voorgesteld,' zegt ze in Het Laatste Nieuws. 'Om papa te steunen. De kritiek schrikt me niet af. Daar heb ik mee leren leven. Ik heb alles al gehad, tot doodsbedreigingen toe.'

An-Sofie Dewinter wilde naar eigen zeggen een opgemerkt statement maken met het dragen van een bikini-boerka. 'Wat is het grootste contrast met een boerka? Naakt. Zover wilden we het niet drijven, dus is het een bikini geworden. Hiermee laat ik zien hoe ik over de hele problematiek denk.' (EE)


Onze partners