Delhaize haalt nazi-gevangenispak voor kinderen uit de rekken

07/02/14 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:19

Supermarktketen Delhaize heeft een carnavalskostuum voor kinderen uit de rekken gehaald dat heel wat ophef heeft veroorzaakt.

Delhaize haalt nazi-gevangenispak voor kinderen uit de rekken

© /

Het kostuum voor kinderen leek op een gevangenispak dat werd gedragen in de concentratiekampen van nazi-Duitsland. Delhaize heeft zich, in een gezamenlijk persbericht met de Belgische Liga tegen het Antisemitisme (LBCA), verontschuldigd tegenover zijn klanten die aanstoot namen aan het carnavalskostuum.

Buiten de wil van Delhaize

Een klant van Delhaize merkte het carnavalskostuum op in de winkel in Elsene, zo schreven enkele Franstalige nieuwssites. Delhaize besliste daarop om het bewuste kostuum uit de rekken te halen in 160 Delhaizewinkels.

Het bewuste kostuum kwam buiten de wil van Delhaize om in de winkel terecht, zo luidt het persbericht. "Normaal gezien komt alles binnen via onze distributiecentra maar voor deze artikelen werken we rechtstreeks met de leverancier", zegt woordvoerder Roel Dekelver. "We hadden geen zicht op het volledige assortiment dat de leverancier zou binnenbrengen. We kregen enkel een aantal voorbeelden te zien", aldus Dekelver.

Mogelijk ook in andere winkels

Delhaize gaat dit incident aangrijpen om de interne procedure te verbeteren. "We zullen de samenwerking met de leverancier zeker bekijken", zegt Dekelver.

ESPA, de leverancier van het bewuste kostuum, hoorde nog niets van Delhaize en wenste voorlopig niet te reageren op het voorval. Maar de kans bestaat dat het kostuum ook in andere winkels opduikt.

Delhaize contacteerde de LBCA en in een gezamenlijk persbericht drukte Delhaize zijn spijt uit aan allen die "zich gekwetst voelen door dit voorval", aldus het persbericht. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners