De sneer van ACW naar N-VA: 'Bijzonder laf politiek spel'

31/03/14 om 17:32 - Bijgewerkt op 01/04/14 om 08:53

Het ACW reageert erg misnoegd op de voorstelling van het boek 'Een zuil van zelfbediening', waarin N-VA-Kamerlid Peter Dedecker het relaas doet van zijn onderzoek naar de financiële 'ongeregeldheden' binnen de christelijke arbeidersbeweging. ''J'accuse donc je suis' was een betere titel geweest'.

De sneer van ACW naar N-VA: 'Bijzonder laf politiek spel'

© ImageGlobe

'Leugens, beschuldigingen zonder het minste bewijs, het is intussen het handelsmerk van Peter Dedecker. 'J'accuse donc je suis' was een betere titel geweest', zegt ACW-voorzitter Patrick Develtere.

Het ACW zegt niets nieuws te vernemen in het boek, 'en al zeker geen bewijs voor de onterechte beschuldigingen van het voorbije jaar'. 'Het maakt mij boos dat Peter Dedecker een bijzonder laf politiek spel speelt met de mensen en organisaties die getroffen werden door de financiële crisis. Met zijn titel pakt Dedecker ook grof uit naar de honderdduizenden vrijwilligers', zegt Develtere.

'Absurde procedurekwesties'

'Niemand weet nog welke onzin Dedecker verteld heeft. Dedecker creëert mist. Zijn beweringen zijn stuk voor stuk leugens en beschuldigingen zonder bewijs. Maar al gaat de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.'

De ACW-voorzitter hekelt ook dat Dedecker 'publiekelijk zwaar uithaalt met beschuldigingen zonder bewijs, maar in de rechtbank probeert om de behandeling van de zaak te verhinderen'.

Volgens Develtere heeft Dedecker dan ook 'een bijzonder zwak dossier'. 'Hij brengt geen bewijzen aan en komt met de meest absurde procedurekwesties om een juridische behandeling van de zaak te verhinderen. Het is duidelijk dat Dedecker niet wil dat de waarheid aan het licht komt, hij wil enkel publiekelijk beschuldigen zonder bewijs', aldus Develtere. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners