Daders lugubere moord opgepakt

20/09/10 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:24

Het gaat om de zogenaamde mangadoders, die een lijk in stukken sneden en een Japanse boodschap achterlieten.

Het Brussels parket heeft de zogenaamde mangadoders opgepakt. Hun naam verwijst naar de Japanse tekst op de stoffelijke resten die in 2007 in het Dudenpark in Vorst werden gevonden.

Het ging om menselijke resten van een volwassen man (een deel van een romp en twee dijbenen) in verregaande staat van ontbinding.

Bij de resten werden vellen papier gevonden met een boodschap in het Japans die vertaald neerkomt op 'Ik ben de moordenaar'. De zin komt uit de manga "Death Note", een succesvolle stripreeks waarop enkele animatiefilms werden gebaseerd.

Drie jaar na de feiten werden afgelopen vrijdag vier verdachten opgepakt en in beschuldiging gesteld, zo meldt Le Soir Magazine. De informatie werd bevestigd door het Brussels parket. Drie van hen worden beschuldigd van doodslag, de vierde van schuldig verzuim. Twee onder hen hebben de feiten toegegeven, een derde bekent dat hij ter plaatse was, aldus het blad.

De identiteit van het slachtoffer is voorlopig onbekend. Volgens de daders, fans van manga, kenden ze de naam van de man niet die bij he zou gewoond hebben. Het slachtoffer zou zijn vermoord tijdens een ruzie.

De 'mangedoders' verschijnen woensdagmorgen voor de Brusselse raadkamer. Het gaat om Brusselaars tussen de 22 en 24 jaar, aldus het parket.

Lees meer over:

Onze partners