COALITIE Molenbeek: 'Ambitie om te vernieuwen leidde tot nieuwe meerderheid'

16/10/12 om 15:58 - Bijgewerkt om 15:58

De wens om te vernieuwen heeft een nieuwe coalitie in Sint-Jans-Molenbeek in het zadel gebracht. Dat heeft de toekomstige burgemeester Françoise Schepmans (MR) verklaard.

COALITIE Molenbeek: 'Ambitie om te vernieuwen leidde tot nieuwe meerderheid'

© Belga

Samen met Ahmed El Khannouss (cdH) en Sarah Turine (Ecolo) gaf de toekomstige burgemeester tekst en uitleg bij het akkoord dat maandagnacht werd bereikt. El Khannouss ontkende dat het cdH zich tegen PS-burgemeester Philippe Moureaux keerde omdat het in Brussel-stad door PS-burgemeester Freddy Thielemans uit de coalitie werd geknikkerd.

Afgaande op de uitleg van de drie verkozenen ging het beleid van Moureaux gebukt onder een gebrek aan collegialiteit en transparantie en stond het de door iedereen gewenste verandering in de weg. El Khannouss sprak meteen ook tegen dat de verwijdering van Joëlle Milquet uit de meerderheid in Brussel-stad tot een coalitiewissel in Molenbeek heeft geleid. "Absoluut niet!", aldus El Khannouss. "Wij werken niet op basis van wat er in andere gemeenten gebeurt, maar op basis van wat de burgers verwachten".

Hij ontkende ook dat er een voorakkoord was tussen het cdH en de lijst van Moureaux. "Er is een discussie geweest, zonder enig voorakkoord, waar we een mogelijke samenwerking hebben bestudeerd. Er was geen enkel ondertekend document", verzekerde de cdH-schepen. "We zijn hier niet om een anti-Moureaux-coalitie te vormen", vulde Turine aan.

Binnen het nieuwe collega krijgt de MR de burgemeester en drie schepenen, het cdH mag drie schepen leveren en de OCMW-voorzitter, terwijl Ecolo drie schepenposten mag verdelen. (Belga/INM)

Onze partners