CDH en Ecolo wijzen nota-De Wever als basis af

07/01/11 om 19:13 - Bijgewerkt om 19:13

De nota van de voormalige koninklijk verduidelijker kan volgens beide partijen geen uitgangspunt voor onderhandelingen zijn.

CDH weigert de regeringsonderhandelingen opnieuw op te starten op basis van de nota van voormalig koninklijk verduidelijker Bart De Wever (N-VA).

Jan Jambon, Kamerfractieleider van de N-VA, had die nota vrijdag naar voor geschoven. De Wever stelde ze in oktober op. Ze werd toen echter onmiddellijk verworpen door de drie Franstalige partijen (PS, Ecolo en CDH) die aan de onderhandelingen deelnemen.

Het CDH liet vrijdag weten dat er geen sprake van kan zijn te onderhandelen op basis van de nota van de voormalige koninklijk verduidelijker. Ze is nu niet meer aanvaardbaar dan toen, zo luidde het.

Ook Ecolo verzet zich tegen een herneming van de onderhandelingen op basis van de nota-De Wever. Dat is niet de juiste formule als men weet hoe onaanvaardbaar ze was voor de Franstaligen, aldus de partij.

In tegenstelling tot Groen! ziet Ecolo niets in het voorstel van De Wever om N-VA en PS samen de onderhandelingen weer vlot te laten trekken. Volgens Ecolo is het een illusie te denken dat alles wordt opgelost als PS en N-VA onderling een akkoord bereiken.

Onze partners