Brussels minister Vanhengel wil begroting Franse Gemeenschap niet steunen

© ImageGlobe

De Brussels minister van Financiën en Begroting Guy Vanhengel (Open VLD) wil niet dat zijn begroting aangesproken wordt om de regering van de Franse gemeenschap te helpen haar budget rond te krijgen.

De Brussels minister van Financiën en Begroting Guy Vanhengel (Open VLD) wil niet dat de Brusselse begroting moet bijspringen om de regering van de Franse gemeenschap te helpen haar budget rond te krijgen.

Vorige week was sprake van een transfer ten belope van 5 tot 6 miljoen euro. De Open VLD’er is niet te vinden voor dergelijke operatie, zo liet hij duidelijk verstaan op Bel-RTL.

‘Iedereen moet zijn werk doen’

“De herfinanciering van Brussel, waarover hard onderhandeld werd, mag niet gebruikt worden om de begroting op een ander niveau rond te krijgen”, zei hij. “Iedereen moet zijn werk doen en het is niet door naar de anderen te kijken dat je vooruit geraakt”, wierp hij de Franse gemeenschapsregering voor de voeten.

Als de begrotingen van de Franse gemeenschap en Brussel dan toch communicerende vaten moeten zijn, dan kan dat voor Vanhengel enkel op het niveau van de Cocof (de Franse Gemeenschapscommissie in Brussel) en de gemeenschap. Maar “de noden van de Cocof kennende, zou het abnormaal zijn dat de gemeenschap de Cocof aanspreekt om haar te hulp te komen”, klinkt het.

Onderwijs

“De enorme noden” van het onderwijs in de hoofdstad verhinderen volgens Vanhengel elke vorm van hulp aan de Franse gemeenschap. “Het zou zeer vervelend zijn mochten de inspanningen die moeten gedaan worden niet kunnen gebeuren.” (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content