Broer van Eefje ten aanval tegen Dutroux

02/02/13 om 09:05 - Bijgewerkt om 09:05

Leendert Lambrecks (30), broer van Eefje, bindt de strijd aan tegen Marc Dutroux. Hij heeft een advocaat onder de arm genomen om nu maandag aan te klagen dat zijn rechten als nabestaande zijn geschonden. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Broer van Eefje ten aanval tegen Dutroux

© Belga

Maandag buigt de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel zich over het verzoek van Marc Dutroux om zijn straf uit te zitten met een elektronische enkelband. Via zijn advocaat Luk Delbrouck zal Leendert Lambrecks de rechtbank vragen om bij het Grondwettelijk Hof na te gaan of zijn rechten als nabestaande niet zijn geschonden. Leendert Lambrecks wil meer inspraak en inzage in het reclasseringplan van de man die zijn zus Eefje in augustus 1995 ontvoerde en vermoordde.

"Zoals elke burgerlijke partij mag Leendert specifieke voorwaarden formuleren bij de vrijlating van Dutroux", zegt Delbrouck. "Maar hij krijgt geen inzage in zijn reclasseringsplan. Dan kan men moeilijk voorwaarden suggereren. Als nabestaande kan men ook niets meer doen als de beslissing is gevallen."

Leendert Lambrecks en zijn vader Jean zullen maandagnamiddag op de zitting in Brussel aanwezig zijn, evenals Dutroux en zijn advocaat.

Ook slachtoffer Laetitia Delhez en Jean-Denis Lejeune, vader van de vermoorde Julie, blijven niet bij de pakken zitten. Ze willen niet langer "kamerplanten" zijn, en stappen naar het Europees Hof om te protesteren tegen de Belgische procedure voor voorwaardelijke invrijheidstelling van Dutroux. (Belga/MI)

Onze partners