Bracke: ‘Niet kiezen voor snelle profijt, maar toekomst jeugd’

Siegfried Bracke © Belga

De koninklijke familie woonde in het federaal parlement de plechtigheid naar aanleiding van Koningsdag bij. Die stond in het teken van duurzame ontwikkeling. “Het is onze plicht de samenleving in een betere staat door te geven aan wie na ons komt”, zei Kamervoorzitter Siegfried Bracke.

Koningin Paola, prins Laurent, prinses Claire en haar echtgenoot prins Lorenz hebben zaterdagnamiddag in het federaal parlement de burgerlijke plechtigheid bijgewoond naar aanleiding van Koningsdag. Die stond in het teken van duurzame ontwikkeling. Zowel Kamervoorzitter Siegfried Bracke als Senaatsvoorzitster Christine Defraigne en premier Charles Michel wezen op het belang van duurzame ontwikkeling voor de komende generaties en de inspanningen die ervoor nodig zijn.

‘Duurzame ontwikkeling voor iedereen’

“We hebben een zware verantwoordelijkheid tegenover de jeugd en de komende generaties om een duurzame toekomst te garanderen”, zei premier Michel. “Duurzame ontwikkeling mag niet iets zijn voor enkelen die het zich kunnen permitteren maar moet iets voor de hele samenleving zijn. Het beperkt zich ook niet tot ecologie of het milieu, er is een brede visie nodig die ook economie en onderwijs omvat. Duurzame ontwikkeling moet ook de institutionele scheidingen binnen België en daarbuiten overstijgen, en heeft nood aan een loyale samenwerking tussen de verschillende overheden.”

‘Niet kiezen voor snelle profijt’

Ook senaatsvoorzitster Defraigne vond dat duurzame ontwikkeling een evenwicht moest zijn van ecologie, economie en het sociale. “Alle beleidsmaatregelen moeten passen in een langetermijnstrategie. Als België behoort tot de meest innovatieve economieën ter wereld, is dat te danken aan de talrijke kleine en middelgrote ondernemingen die zich op dat vlak al inzetten.”

Kamervoorzitter Bracke hamerde dan weer op het belang van het aanpassingsvermogen van een maatschappij aan nieuwe ontwikkelingen: “We moeten ons afvragen wat we kunnen doen om niet te kiezen voor het snelle profijt maar voor de toekomst van de jeugd en de komende generaties. Het is onze plicht de samenleving in een betere staat door te geven aan wie na ons komt.” (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content