Blikschade: 'Eén op twee pleegt vluchtmisdrijf'

10/10/14 om 05:17 - Bijgewerkt om 05:17

Als er alleen stoffelijke schade is, slaat na één ongeval op twee de chauffeur die het ongeval veroorzaakte op de vlucht.

Blikschade: 'Eén op twee pleegt vluchtmisdrijf'

Bij meer dan de helft van de verkeersongevallen met blikschade pleegt de dader vluchtmisdrijf als niemand hem of haar gezien heeft. Waarschijnlijk gebeurt het zelfs nog meer, maar niet alle slachtoffers stappen naar de politie, zeggen ze bij het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid. Daders gaan ervan uit dat de politie de moeite niet zal doen om hen te vinden, maar dat doet ze wel degelijk. © BELGA

Dat blijkt uit cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid, die Het Laatste Nieuws publiceert.

In 2010 waren er 73.075 gevallen van vluchtmisdrijf na een botsing zonder gewonden, of omgerekend 46 procent. Vorig jaar pleegde al 52 procent van de chauffeurs die een ongeval met blikschade veroorzaakten vluchtmisdrijf, of 73.044 bestuurders op een totaal van 141.657 ongevallen.

Opvallend: het aantal ongelukken neemt dus af, maar het aantal gevallen van vluchtmisdrijf blijft nagenoeg gelijk. Bij ongevallen met gewonden of doden komt vluchtmisdrijf veel minder voor, maar ook daar is een gelijkaardige trend zichtbaar.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners