Bert Anciaux gaat doctoreren

25/10/11 om 09:39 - Bijgewerkt om 09:39

Senator Bert Anciaux (SP.A) gaat zijn politieke bezigheden combineren met een doctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel.

Senator Bert Anciaux (SP.A) gaat zijn politieke activiteiten combineren met een doctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Hij gaat er een onderzoek doen over "plaatselijke zelforganisaties op basis van etnisch culturele diversiteit". Dat staat te lezen in De Morgen.

"Ik ben als politicus al erg lang bezig rond diversiteit, rond interculturaliteit", legt Anciaux uit. "Zelforganisaties, die van onderuit groeien, vanuit een bevolkingsgroep zelf, spelen een belangrijke politieke en maatschappelijke rol. Zowel voor hun leden als voor de hele plaatselijke gemeenschap. Het gaat over emancipatie, over empowerment. Rond die zelforganisaties is nog maar bitter weinig onderzoek gedaan."

Anciaux: 'Ik heb nog energie over die ik ergens kwijt moet'

Anciaux benadrukt dat hij niet van plan is om net als partijgenoot Frank Vandenbroucke zijn politieke carrière te ruilen voor een academische loopbaan. "Ik ga het onderzoek combineren met mijn politieke bezigheden. Ik blijf proberen om het meest actieve parlementslid te zijn dat er ooit is geweest. Er is misschien niet heel veel aandacht voor, in de Senaat val je heel moeilijk op, maar ik denk niet dat er veel parlementsleden zijn die al ooit zoveel vragen hebben gesteld, zoveel zijn tussengekomen als ik. Maar ik heb nog energie over die ik ergens kwijt moet. Vandaar het doctoreren."

Anciaux hoopt zijn doctoraat in het voorjaar van 2014 te kunnen verdedigen. "Een strakke timing, maar ik doe mijn best." (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners