Ben Weyts trekt N-VA-lijst Vlaams-Brabant, Kamer is voor Theo Francken

22/01/14 om 16:45 - Bijgewerkt om 17:03

N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts trekt bij de verkiezingen in mei de Vlaams-Brabantse lijst voor het Vlaams parlement. Collega-Kamerlid Theo Francken staat bovenaan op de federale lijst.

Ben Weyts trekt N-VA-lijst Vlaams-Brabant, Kamer is voor Theo Francken

© BELGA

N-VA-ondervoorzitter en Kamerlid Ben Weyts trekt bij de komende verkiezingen zoals verwacht de Vlaams-Brabantse lijst voor het Vlaamse parlement. Het lijsttrekkerschap op de federale lijst is voor collega-Kamerlid Theo Francken, bevestigde Weyts.

Nieuw is het Vlaamse niveau voor Weyts allerminst. Tussen 2004 en 2008 werkte hij op het kabinet van minister Geert Bourgeois, sinds 2005 als kabinetschef. Dat Francken federaal blijft, ligt dan weer in lijn met diens activiteiten op vlak van migratie, defensie en het koningshuis.

Bart De Wever

Over de N-VA-lijsten is voor het overige nog niet veel officieel, al zou een andere Kamerlijsttrekker dan voorzitter Bart De Wever in Antwerpen wel sterk verbazen. De Wever wil nog voor het congres - in het weekend van 1 en 2 februari - alle "beschermde" plaatsen invullen. Het gaat dan om alle plaatsen die met de uitslag van 2010 een zetel zouden opleveren.

Die puzzel zal hij nog voor het congres voorleggen aan het nationale kiescollege, al is de kans op wijzigingen op dat moment al klein. De rest van de lijsten wordt begin februari ingevuld door de provinciale kiescolleges, terwijl de uiteindelijke goedkeuring gebeurt door het partijbestuur en tot slot ook de partijraad. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners