Ben Weyts (N-VA): 'Wij zijn geen liberale partij'

07/03/14 om 19:49 - Bijgewerkt om 19:51

N-VA-Kamerlid Ben Wetys ontkent dat de bevriezing van de overheidsuitgaven de gemeenschap eerst veel pijn zal doen, vooraleer het vruchten afwerpt.

Ben Weyts (N-VA): 'Wij zijn geen liberale partij'

© BELGA

N-VA-Kamerlid Ben Weyts ontkent in een interview met De Tijd dat de N-VA zich de komende maanden als een liberale partij in de markt heeft gezet enkel en alleen om kiezers te verleiden.

"Wij zijn geen liberale partij. Wij zijn een gemeenschapspartij", zegt Weyts. "Wij staan voor samenhorigheid en verantwoordelijkheid. Ben je een liberaal als je zegt dat wie werkt, spaart en onderneemt de voorbije jaren gestraft is? Terwijl het net die mensen zijn die zorgen voor welvaart en dus ook voor welzijn. Niet de socialisten, die de sociale uitkeringen betalen, maar wel diegenen die werken, sparen en ondernemen. Al je meer welzijn wil, moet je hen net belonen en stimuleren", aldus de N-VA'er.

Bevriezing overheidsuitgaven

Met een bevriezing van de overheidsuitgaven heeft de N-VA een bijzonder pittig voorstel in petto om het Belgische roer om te gooien. Een plan dat volgens zijn criticasters de gemeenschap eerst veel pijn zal doen, vooraleer het vruchten zal afwerpen.

Weyts ontkent dat. "Het Belgische overheidsbeslag bedraagt bijna 54 procent. Dat wil zeggen dat er makkelijke winsten te boeken zijn. Hoe dan? Ons arbeidsmarktbeleid is bijna dubbel zo duur als dat in onze buurlanden. Ook in de gezondheidszorg is er veel vet op de soep." (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners