Bart De Wever: “Iedereen zal zich goed voelen bij ‘het Vlaanderen van morgen'”

© Belga
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Ook wie pro-België is kan op N-VA stemmen, vindt Bart De Wever. Hij denkt ook dat iedereen zich goed zal voelen bij een mogelijk ‘Vlaanderen van morgen’, lees: een onafhankelijk Vlaanderen.

N-VA neigt naar een onafhankelijk Vlaanderen, maar volgens voorzitter Bart De Wever kunnen ook zij die pro-België zijn – dat is tweederde van Vlaanderen, zo blijkt uit een recente studie – voor zijn partij stemmen.

“Wij pleiten niet voor chaos of revolutie, we willen enkel een beter bestuur uitbouwen voor alle inwoners van dit land”, zei De Wever in een interview op VTM. “Om een goed bestuur te kunnen vormgeven en garanderen moet je hervormingen durven aanvaarden. Je moet de vragen trouwens concreter stellen aan de mensen: niet of ze voor of tegen een land zijn, maar welk bestuur ze wensen”.

“Ons bestuur is duidelijk”, gaat Bart De Wever verder. “Maar een PS-bestuur voor Vlaanderen; een regering die bij ons geen meerderheid heeft, die de focus legt op belastingen en die tegen het ondernemerschap is, dat is geen goede zaak. Daar moeten we vanaf.”

Of België zal uiteenvallen onder het bewind van N-VA? “Als Europa goed evolueert en bevoegdheden naar zich toetrekt, en een betrouwbaar, solide niveau wordt – wat vandaag helaas niet het geval is -, kan het gebeuren dat we ooit wakker worden in ‘een Vlaanderen van morgen’, ja. Maar in dat geval denk ik dat iedereen zich daar ook heel goed bij zal voelen. Daar is geen chaos of onrust voor nodig.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content