Bart De Wever: 'De Croo en Beke hebben er ons moedwillig ingeluisd'

24/10/11 om 14:01 - Bijgewerkt om 14:01

N-VA-voorzitter Bart De Wever is nog steeds woest op Open VLD en de CD&V omdat die partijen verder onderhandelen met formateur Elio Di Rupo. "De Croo en Beke hebben ons er moedwillig ingeluisd."

N-VA-voorzitter Bart De Wever haalt zwaar uit naar CD&V-voorzitter Wouter Beke en Open VLD-voorzitter Alexander De Croo. De Wever is er nog altijd niet over te spreken dat die twee voorzitters ingestemd hebben met de nota van formateur Elio Di Rupo in plaats van samen met de N-VA "neen" te zeggen op die nota.

Die uitspraken doet hij in een interview met Humo. "Ik hoorde en zag maar al te goed dat de Franstaligen rijp waren voor een aantal hervormingen ten gronde. Als de Vlaamse partijen 'nee' hadden gezegd op de nota-Di Rupo, waren we in een stroomversnelling gekomen. Daar ben ik van overtuigd", zegt de N-VA-voorzitter.

'Je moest eens weten hoe wij onder druk gezet zijn om CD&V te laten vallen'
"Ik ben tijdens de onderhandelingen zeer diep gegaan om de Open VLD aan boord te krijgen - Di Rupo heeft zich daar maanden tegen verzet. Dan hijs je De Croo aan boord en het eerste wat hij doet, is ons eraf rijden", aldus De Wever."In het geval van CD&V stemt het mij zo mogelijk nog bitterder. Je moest eens weten hoe vaak wij door de PS onder druk zijn gezet om de CD&V te laten vallen".

Bart De Wever burgemeester van Antwerpen?

N-VA-senatrice Liesbeth Homans zegt in Humo ook dat het nog geen uitgemaakte zaak is wie bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen de kandidaat-burgemeester zal zijn voor de N-VA. "Dat Bart een belangrijke rol gaat spelen, is evident; of dat ook als lijsttrekker zal zijn, moet nog blijken. Op 21 april 2012 hebben we een congres: dán zullen we aankondigen wie kandidaat-burgemeester is". (Belga/SD)

Onze partners