Antwerpse Joden zijn tegen totaalverbod op onverdoofd slachten

10/08/15 om 19:20 - Bijgewerkt op 11/08/15 om 07:36

De Antwerpse Joodse gemeenschap ziet het voornemen van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA), om op termijn tot een totaalverbod op onverdoofd slachten te komen, niet zitten. 'De Joodse gemeenschap slacht al meer dan honderd jaar dieren op haar eigen manier en daar waren nooit problemen mee. Waarom zou men het dan nu plots gaan verbieden?'

Antwerpse Joden zijn tegen totaalverbod op onverdoofd slachten

© BELGA

De Antwerpse Joodse gemeenschap ziet het voornemen van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA), om op termijn tot een totaalverbod op onverdoofd slachten te komen, niet zitten. Dat heeft Pinkas Kornfeld, ondervoorzitter van het Forum der Joodse Organisaties (FJO), verklaard op de regionale zender atv.

Volgens Kornfeld zou een totaalverbod op onverdoofd slachten, dat hij sowieso weinig realistisch acht, eventuele problemen alleen maar verplaatsen. 'In landen waar er een dergelijk verbod werd ingesteld, werd vervolgens vlees geïmporteerd uit het buitenland. Wat is dan eigenlijk het verschil? ', vraagt hij zich af. 'We hebben overigens tot nu toe nog geen onderhoud gehad met de minister hierover.' (Belga/NSK)

Lees meer over:

Onze partners