Annemans: 'Is N-VA nu voor of tegen onafhankelijkheid?'

19/01/14 om 09:23 - Bijgewerkt om 09:23

Op de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang heeft voorzitter Gerolf Annemans hard uitgehaald naar N-VA. Volgens VB is de inzet van de verkiezingen de vraag of de Vlamingen voortaan over hun eigen lot mogen beslissen.

Annemans: 'Is N-VA nu voor of tegen onafhankelijkheid?'

Gerolf Annemans, voorzitter Vlaams Belang © BELGA

De verkiezingen van 25 mei gaan over de vraag of de Vlamingen over hun eigen toekomst zullen kunnen of mogen beslissen of of hun toekomst zal worden bepaald in de megalomane gebouwen van de Europese Unie of in de Franstalige cenakels van de Wetstraat 16. Dat stelde Vlaams Belangvoorzitter Gerolf Annemans in zijn nieuwjaarstoespraak. Hij richtte zich met een persiflage van de K3-hit "Wie heb ik aan de lijn? Hallo, hallo??" tot de gewezen Vlaams Belangkiezers, "die het eens met de N-VA hebben willen proberen" en wees hen op de vele dubbelzinnigheden in het discours van de N-VA.

De receptie vond plaats op een boot in Antwerpen. Er daagden meer dan 1.500 mensen op zodat de partij nog een tweede vaartuig moest laten aanrukken om het volk te kunnen ontvangen en een inschrijvingsstop moest invoeren.

Titanic

Partijboegbeeld Filip Dewinter hoedde zich meteen voor de grapjes dat Vlaams Belang op de Titanic zou zitten. "Het Vlaams Belang is een ijsbreker die in het pakijs van de multicultuur, de massa-immigratie en de islamisering splijt en breekt", zei hij met een affiche van een ijsbreker op de achtergrond.

Dewinter haalde ook zwaar uit het feit dat Bulgaren en Roemenen zich sinds 1 januari vrij op Belgische arbeidsmarkt kunnen begeven. Premier Di Rupo liet bij de opening van parlementaire jaar in oktober weten dat 2014 een feestjaar zou worden voor 50 jaar immigratie in België. "Rampen worden niet gevierd, maar herdacht", stelde Dewinter.

Staatshervorming

Voor Gerolf Annemans zouden de andere partijen beter zwijgen over de N-VA. CD&V en sp.a zitten samen met de partij in de Vlaamse regering en Open Vld en Groen hebben de staatshervorming mee goedgekeurd. "Zij vormen het olijke kwartet zonder wie Di Rupo en zijn trawanten Vlaanderen niet hadden kunnen beginnen te koloniseren. Zij vormen het Vlaamse kwartet van het Di Rupo-systeem, het kwartet van de schande", vond hij.

Hoe je het ook draait of keert, de N-VA had gelijk om voor het Di Rupo-systeem af te haken, moest hij toegeven, maar "nu de N-VA verwijten dat ze afgehaakt is vanwege het kwartet van de schande natuurlijk klinklare onzin", klonk het.

Vlaamse onafhankelijkheid

Daarop richtte hij zich tot de mensen die vroeger op de partij stemden, maar de jongste verkiezingen overstapten naar de partij van Bart De Wever. Hij vroeg hen of ze wisten voor welke partij zij stemmen: voor Geert Bourgeois die voor de Vlaamse onafhankelijkheid is, of voor Siegfried Bracke "die van een onafhankelijkheid van Vlaanderen geen stijve krijgt"?

Hij overliep daarop tot groot jolijt van de aanwezigen een aantal thema's waarover N-VA-kopstukken of -woordvoerders de afgelopen tijd tegengestelde meningen uitten. "Bezint eer ge nog eens begint. Vraag u af, als ge dat kieshokje betreedt en voor de komende vijf jaar alles gaat beslissen, ga dan voor eerlijkheid en duidelijkheid, echt en onafhankelijk, en kies resoluut in uw eigen belang: het Vlaams Belang", gaf de partijvoorzitter hen mee. Annemans kondigde ook een meeting op 23 maart in Antwerpen aan met de voorzitter van de Nederlandse PVV, Geert Wilders. (Belga/EE)

Onze partners